sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Värikäs tofupannu


Herkuttelimme tänään värikkäällä tofupannulla. Marinoitu tofu tuntuu arkisin liian kalliilta ostokselta, mutta sopii hyvin erikoistapauksiin tai viikonlopun herkutteluun. Käytin ensimmäistä kertaa mustia belugalinssejä, jotka ovat hieman kalliimpia kuin lähikauppamme punaiset tai vihreät linssit. Etiketti kuvaa linssejä "luksuslinsseiksi"ja miksei; maku on mainio.

Päädyn usein viimeistelemään keitot ja kastikkeet tomaattimurskalla tai vähintään maustamaan ne tomaattipyreellä. Kaipasin vaihtelua tomaatin valtakauteen ja tämä tofupannu oli tarkoitukseeni mainio; ruoka ei todellakaan kaivannut tomaattia. Kuumensin pannua paprikan ja kesäkurpitsan lisäämisen jälkeen vain hetken, jotta kasvikset jäivät mukavan rapsakoiksi.

sipuli
tilkka öljyä
1 tl paprikajauhetta
pippuria
2 porkkanaa
purkki papuja
kesäkurpitsa
punainen paprika
paketti marinoitua tofua
1 dl belugalinssejä
1 tl chilitahnaa
1 tl korianteria
suolaa

Keitä linssit ohjeen mukaan. Silppua sipuli, paloittele tai suikaloi muut kasvikset sekä kuutioi tofu. Kuullota sipulisilppu ja porkkananpalat pippurilla ja paprikajauheella maustetussa öljytilkassa. Lisää pannulle pavut, kesäkurpitsa, paprika, tofu ja keitetyt linssit. Mausta ja kuumenna hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti